ایمپلنت پایه ای است از جنس تیــتــانیوم خالص هستند که درون استــخوان فک گذاشته می شود و به عنوان ریشه دندان جهت نگهداری روکش هایی که جایگزین تاج دندان می شوند استفاده می شوند.

در موارد زیر از ایمپلنت یا کاشت دندان استفاده می شود:

    • فاصله بین دندانهای جلو در اثر از دست رفتن یک دندان بطوری که دندانهای مجاور آن طبیعی باشند.
    • فاصله زیاد بین دندان ها در اثر از دست رفتن یک یا بیش از یک دندان بطوری که دندانهای مجاور آن طبیعی باشند.
    • زمانی که یک یا بیش از یک دندان از انتهای هر قوس دندانی از دست رفته باشد و تنها یک سمت، دندان طبیعی باشد.
    • زمانی که کلیه دندانهای یک یا هر دو فک از دست رفته باشد.
ایمپلنت یا کاشت دندان
ایمپلنت یا کاشت دندان

ببینیم : ایمپلنت یا کاشت دندان – کلینیک دندانپزشکی دکتر شمشیر

پیش از کاربرد ایمپلنت با دندانپزشک خود در این رابطه مشورت نمایید. برای استفاده از ایمپلنت سلامتی کامل بدن و همچنین دارا بودن استخوان فک و لثه های سالم از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر شما سابقه بیماری مزمن داشته باشید و یا مبتلا به براکسیسم (سایش دندانها) و یا امراضی از جمله دیابت و غیره باشید، میزان موفقیت ایمپلنت کاهش می یابد.
در صد موفقیت انجام ایمپلنت به عوامل مختلفی بستگی دارد که در بیماران مختلف متفاوت است. حتی این مسئله در مورد ایمپلنت فک بالا و پایین نیز تفاوت دارد. به طور متوسط میزان موفقیت ایمپلنت دندانی ۹۵% گزارش شده است.
بهترین حالت قرار دادن ایمپلنت قرار دادن ایمپلنت بلافاصله پس از کشیدن دندان است.

چه مواردی را در انجام ایمپلنتهای دندانی باید دانست؟

اکثر ایمپلنت ها در یک جلسه گذاشته می شوند و جلسات پس از آن جهت معاینه و چکاپ می باشد تا زمانی که وقت انجام پروتز یا قسمت دندانی ایمپلنت فرا برسد و این قطعه به عنوان دندان همیشگی نصب گردد . در بعضی موارد استخوان شخص ضعیف است و باید بوسیله مواد استخوانی تقویت گردد ، که این امر یا قبل از قراردادن ایمپلنتها صورت می گیرد و یا هنگام قراردادن آنها.
در بیشتر مواقع عمل جراحی قراردادن ایمپلنتها تحت بی حسی موضعی انجام میگردد دندانهای موقت در جای خالی می توانند قرار گیرند تا زمانی که ایمپلنت خود دارای رویه ی دندانی شود . این زمان بین ۲ ماه تا ۵ ماه می تواند باشد .

جلسات ملاقات

جلسات ملاقات با بیمار از ابتدا باید تشریح شود برای مثال کاشت یک واحد دندان در فک بالا به ترتیب زیر است:

  • جلسه اول: کاشت فیکسچر – ۱ روز
  • جلسه دوم: بازکردن بخیه بعد از دو هفته – ۱۵ روز
  • جلسه سوم: چکاپ دو ماه بعد – ۷۵ روز
  • جلسه چهارم: بستن هیلینگ یک ماه بعد – ۱۰۵ روز
  • جلسه پنجم: قالبگیری بعد از پانزده روز – ۱۲۰ روز
  • جلسه ششم: امتحان فریم پنج روز بعد – ۱۲۵ روز
  • جلسه هفتم: تحویل پروتز پنج روز بعد – ۱۳۵ روز

این حداقل زمان لازم است اگر چینی قبل از گلیز امتحان شود و اگر چسب موقت زده شود دو جلسه اضافه می شود برای فک پایین این زمان دو ماه کوتاه تر است به همین خاطر سعی میکنیم که تا حد امکان درمانهای ایمپلنت دو فک را با هم شروع کنیم و یا فک بالا را زود تر از فک پایین شروع کنیم .
در صورتی که دو فک با هم احتیاج به ایمپلنت داشته باشد حتما با فک بالا شروع میکنیم میتوانیم یک ماه صبر کنیم وبعد کار فک پایین را شروع میکنیم و نهایتا سه ماه بعد از جراحی اول اقدام به بستن هیلینگ میکنیم.
بسیاری از بیماران میگویند که ترجیح میدهیم کاشت دندان را از یک فک شروع کنیم و اگر رضایت بخش و راحت بود در ناحیه دیگر شروع خواهیم کرد ولی تجربه نشان داده که همه این افراد موقع تحویل کارشان می گویند ای کاش تمام نواحی را با هم شروع کرده بودیم چون همیشه نتیجه کار رضایت بخش است این وظیفه دندانپزشک است که اعتماد بیمار را جلب کند که نهایتا در پنج ماه کلیه کارهای ایمپلنتی تمام شود و تعداد ویزیت های بیمار به حداقل برسد.
انجام اینکار موجب ایجاد پلان اکلوزالی بهتر، تقسیم فضای ایده آل تر و یکنواختی رنگ واندازه و قرینه سازی مناسب تر می شود.

ببینیم – استفاده از ایمپلنتهای دندانی برای کل قوس دندانی-کلینیک دندانپزشکی دکتر شمشیر

رادیو گرافی تخصصی ایمپلنت:

رادیوگرافی مورد نیاز جهت تشخیص عرض استخوان (CBCT) است با این تصاویر علاوه برعرض استخوان رابطه عصب تحتانی فکی و چانه ای و سینوس ماگزیلا و همینطور زاویه استخوان دیده می شود.
توجه داشته باشیم که بهترین رادیوگراف هم میتواند خطا داشته باشد و نباید صد در صد به آن اکتفا کرد و باید مشاهدات بالینی در نظر گرفته شود و در صورت نیاز در حین جراحی باید رادیو گراف تکمیلی انجام شود.

رادیو گرافی تخصصی ایمپلنت
رادیو گرافی تخصصی ایمپلنت

زمان دوام و هزینه ایمپلنت تا چه حد می باشد؟

هزینه ایمپلنت یا کاشت دندان بعلت تعداد کمپانی ها ی سازنده این قطعه در آسیا، اروپا و آمریکا دارای قیمتهای متفاوت است و در بعضی از انواع آن هزینه یک ایمپلنت کمتر از هزینه یک بریج و موارد جانبی آن می باشد و مادام العمر میباشد.

آیا هرکس می تواند همان شکل ظاهری را که از ایمپلنت انتظار دارد بدست آورد ؟

هر شخصی دارای شرایطی مخصوص به خود در زمینه استخوان مخاطی و ظاهری می باشد، ساختمان و ابعاد صورت و پوست ما را در زمینه تعیین اندازه، شکل و رنگ هدایت می کند .

چه کسانی نمی توانند دندان بکارند؟

در حال حاضر تنها گروه‌هایی که برای کاشت دندان مناسب نیستند، شامل بیمارانی است که به نوعی دچار ضعف سیستم ایمنی هستند، به عنوان مثال بیمارانی که رادیوتراپی داشته‌اند، به مدت دو سال نمی‌توانند ایمپلنت کنند. همچنین افرادی که به مواد مخدر اعتیاد دارند، نمی‌توانند کاشت دندان داشته باشند. اما امروزه با پیشرفت ایمپلنت‌ها، قدرت اتصال آنها به استخوان افزایش یافته و این امکان فراهم شده که بیمارانی با مشکلات زمینه‌ای بتوانند درمان ایمپلنت را انجام دهند
در صورتی که بیمار دارای هرگونه بیماری کنترل‌نشده‌ای باشد مثل دیابت، امکان جراحی ایمپلنت وجود نخواهد داشت، اما با کنترل بیماری زمینه‌ای، این امکان فراهم خواهد شد.

آیا کاشت ایمپلنت محدودیت سنی دارد ؟

باید تا سن ۱۸ سالگی صبر کرد تا اسکلت صورت شکل کامل خود را پیدا کند در غیر این صورت ممکن است در آینده به خاطر رشد فک و صورت روکش ایمپلنت دندان کوتاه تر به نظر برسد. در بعضی موارد مثلا اگر چند ایمپلنت دندان در یک ناحیه کاشته شده باشد و پروتزی به شکل بریج روی ایمپلنت ها نصب شده باشد مقاومت بریج مانع از رشد اسکلتال در آن ناحیه میشود و بنابر این بیمار دچار دفرمتی صورت میشود ولی پس از سن ۱۸ سالگی هیچ محدودیتی وجود ندارد و تا هر سنی میتوان ایمپلنت دندان انجام داد.

در سنین پایین تر برای تک دندان میشود ایمپلنت دندان انجام داد ولی باید پروتز ایمپلنت دندان بعد از 18 سالگی تعویض شود تا اندازه آن با دندان های مجاور تناسب داشته باشد.

ببینیم: استفاده از ایمپلنتهای دندانی برای کل قوس دندانی – کلینیک دندانپزشکی دکتر شمشیر

چرا کلینیک دندانپزشکی دکتر شمشیر؟

کلینیک دندانپزشکی دکتر شمشیر از جمله معدود کلینیک های داندانپزشکی است که دارای دستگاه سی تی اسکن مخصوص دندان می باشد.

این دستگاه مزایایی دارد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جلوگیری از آسیب رسیدن به سینوس‌ها و عصب‌های موجود در فک در طول درمان
  • سی‌تی‌اسکن دندان به ما امکان می‌دهد تا به جای بررسی دردناک و آزار دهنده فک که تحت بی‌حسی انجام می‌شود، بدون ایجاد ناراحتی دقیقاً تشخیص دهیم که آیا استخوان فک و لثه شما برای ایمپلنت مناسب است یا خیر.
  • چنین تجهیزاتی ارزان نیست، اما از آنجا که ما ایمپلنت‌های زیادی را نصب می‌کنیم از بیمار هزینه‌ای بسیار کمتر از آنچه انتظار می‌رود دریافت می‌نماییم.
ایمپلنت یا کاشت دندان

فهرست مطالب